Velgør vi så!

I 2007 fik min bedste ven Lone en idé. Hun ville bruge sin kulturelle omgangskreds til at gøre en forskel. Lone er et kreativt og kunstnerisk menneske, så hendes ønske var at kombinere interessen for kunst og kultur med velgørenhed. Lone spurgte, om jeg ville være med? OM jeg ville!? SELVFØLGELIG!

Herefter gik jagten ind på koncept, navn, format, formål, målgruppe og tidshorisont. Plus selvfølgelig en snak om hvem, hvor og hvornår. Projektet hed ’En historie – mange smil’, et navn, der forsøgsvis beskriver projektets sigte: at en enkelt historie kan skabe mange smil. Vi ville få syv kendte danskere til at fortælle en historie fra deres liv. Historien blev genfortalt til børn, der herefter illustrerede historien. Sideløbende fortalte syv børn en historie fra deres liv, som syv kendte kunstnere i Danmark efterfølgende ville illustrere. Historierne skulle samles i en bog, og salget fra bogen ville gå ubeskåret til børnene.

Vi fik nedsat en engageret og velgørende forening under navnet ’Velgør vi så’ bestående af os selv, et organisatorisk talent (Søren), en driftig idémand og projektudstikker (Niels) samt en jurist (Rasmus). Vi etablerede kontakt og aftaler med en række kendte folk, allierede os med designer Troels Heien, der sammen med grafiker Line Jensen, støttede projektet med logo til både projekt og forening samt hjælp til opsætning af diverse præsentationer. Vi fik kyndig vejledning fra forretningsfolk, marketingeksperter og dygtige formidlere. Overalt mødte vi velvilje, positive tilkendegivelser, hjælp og udstrakte hænder.

På kort tid fik vi etableret et samarbejde med organisationen Verdens Børn, som satte os i forbindelse med en skole og børnehjem i regionen Kakundi i Uganda. Vi præsenterede vores projekt og fik opbakning og økonomisk støtte, så vi kunne betale fotograf Casper Balslevs flybillet. De penge var godt givet ud. I 2010 vandt Caspers billeder fra Uganda, der blev bragt i DSBs magasin Ud&Se, guldmedalje ved en international konkurrence i New York. Billederne har været udstillet flere gange, og artikelserien fra Ud&Se side 22-27 kan ses her

Alt imens gik den vilde jagt på støtte. Vi søgte adskillige fonde – uden held. Vi ringede til omkring 100 danske virksomheder, hvor langt de fleste fattede sympati for projektet, men ikke havde økonomi til at støtte. For lige heromkring begyndte finanskrisen for alvor at kradse. Det var sort uheld for os. Vi forsøgte at få bogen udgivet som undervisningsmateriale, men måtte i foråret 2010 se i øjnene, at vi ikke havde hverken tid eller penge til at fortsætte.

Projektet blev skrinlagt, og foreningen opløst. Men der er ingen tvivl om, at eventyret med Velgør vi så gav os en tro på, at der er masser af god vilje til at hjælpe og mange veje at gå, hvis bare man tør tro på det og har mod til at række ud og bede om hjælp.

—-

Projektpræsentation anno 2008

Projektpræsentation - En historie mange smil
Projektpræsentation – En historie mange smil
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *