Med ord skal liv bygges.

Jeg er ikke verdens stærkeste mundtlige formidler, det skal jeg være den første til at indrømme. Altså jeg kan godt tale, undervise, holde oplæg – men det er ikke dét, der er mit stærkeste kort. Det fandt jeg også ud af, da jeg brugte 4 måneder på Testrup Højskoles teaterlinje i efteråret 2000. Men så er det jo godt, at jeg kan formulere mig på skrift i stedet. For dét har jeg altid kunnet. Og kunnet få noget ud af. Måske handler det om at være helt klar over, hvad formålet med teksten er. Og at lege med de ord, der (ikke) stiller sig til rådighed.

Jeg har, synes jeg selv, en decideret nydelig track record:

  • I 1991 vandt jeg en maxi single ved at finde på en kæk replik til Medley Records’ logo.
  • I 1996 vandt jeg en legendarisk Ariel t-shirt ved at fortælle, hvornår jeg fik mest ud af at bruge Ariel vaskepulver. Jeg har, simpelthen ved bare at skrive og deltage, vundet :
  • et stereoanlæg
  • en taske
  • solbriller
  • en Roskildebillet (godt nok kun ved at forfatte en sms, men alligevel)
  • to billetter til Seinfelds show i Forum

Men ikke nok med det. Væggene på mit teenageværelse var prydet med plakater fra Diesel og Levi’s. For min søster havde fundet ud af, at de var søde til at sende reklamegodis, hvis man skrev venligt til dem.

Jeg fik en masse gratis tyggegummi, fordi jeg tog mig tid til at skrive til Sorbits og brokke mig over, at tyggegummiet faldt ud af pakkerne og væltede rundt i min taske, når først pakken var åbnet. Jeg fik gratis Rexona-deoer (yay!), fordi jeg brokkede mig over, at de stadig lavede hvide striber på tøjet, selvom reklamen lovede det modsatte.

Og jeg kunne blive ved. Men jeg kan ikke huske det hele. Måske også, fordi det der med at skrive til virksomheder lidt blev min hobby. Det skulle naturligvis give mening og have et klart formål, men det var en fed udfordring. Og min pointe er: hvis du øver dig, tager dig tid og gør dig umage, OG hvis du synes, det er sjovt at skrive, ja så kan du bruge det til noget. Måske endda til lige det, du gerne vil.

Jeg har gjort min hobby til mit levebrød. Nu vinder jeg i arbejde. Tj-tjiing!

Reality check: Hvordan går det så med min winning streak? Tjae. Jeg har lige knapt så stor succes med Facebookkonkurrencer. Det handler kun om at like eller skrive sit navn. Det er jeg ikke verdensmester i (jeg har naturligvis også vundet de obligatoriske hårtørrere og den slags på Instagram, men aldrig modtaget præmien, hvilket naturligvis må tilskrives sort uheld).

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *