Ærterne er sprøjtet!

Ovenstående budskab er ikke til at være i tvivl om: ærterne er sprøjtet. Med gift. Og skal derfor ikke plukkes, når man småsulten kører forbi den grønt indbydende ærtemark, hvor bælgene bugner af kuglerunde og velsmagende ærter. Med mindre du altså vil risikere at få en træls mavepine med som bonus.

Det vil sige, med mindre du kender den, der har sat skiltet op, og ved, at det kun står der for at skræmme ærteturisterne væk fra deres tilsyneladende uskyldige pitstop.
Hvis du nu var en af dem, der kendte ophavsmanden til skiltet, min far, så ville du måske tænke, at her er en mand, der vil have sine ærter i fred. Og det ville han bestemt også. Men min far har også alle dage været en venlig mand med venligt i sinde, så det var ikke kun dér, hunden (bevares, ikke Fido) lå begravet. Selvom det da ikke havde skadet, hvis folk lige havde rundet gårdspladsen og spurgt, om det var ok, de gik på ærterov, før de fyldte lommerne.

Nej, det handlede også om, at den vej, der løb langs med ærtemarken, en lang, småsnoet mark kaldet Tarmen, var en ca. 1 kilometer lang og ca. 3 meter bred landevej med retning mod stranden og derfor med masser af trafik. Traktorer, knallerter, cykler, biler, motorcykler, autocampere, vandrere, ryttere. Og der skulle være plads til alle. Hvis der holdt 5 biler i vejkanten, fordi passagererne skulle plukke ærter, så spærrede det naturligt for dem, der skulle forbi. Det kunne godt gå hen og blive en anelse farligt. Derfor var det endnu mere oplagt, at ærterne skulle være sprøjtet.

Når alt kommer til alt, er jeg dog ret sikker på, at min far mest af alt bare var pænt træt af, at folk stoppede for at plukke ærter hele dagen lang. De vadede ud i marken uden respekt for, at det var andres afgrøder. Jeg mener endda at kunne huske, at mange kom flere dage i træk og plukkede i poser og sæk. Pænt flabet. Det stoppede de med, da skiltet kom op.

Som konsulent råder jeg generelt mine kunder til at kommunikere det, de allerhelst vil sælge. Hold det kort og klart, så det er til at forstå. Når først dét salg er i hus, har du en åben dialog og kan tilbyde ekstra services. I min fars tilfælde var pointen klar: nallerne fra ærterne! Og som en ekstra service var det oveni købet godt for sikkerheden på landevejene.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *