Der findes ingen dumme spørgsmål

“Karen, hvad er det egentlig, du laver?” Eller: ”mor, hvad er dit arbejde egentlig?”
Jo, mit arbejde er at sætte mig ned sammen med et eller flere andre mennesker og lytte til det, de fortæller. Derefter omsætter jeg de talte ord til skrevne ord. Jeg ser mig selv som deres katalysator, og i bund og grund synes jeg ikke selv, der er noget særligt ved det. Det er jo bare det, jeg kan – og det, jeg allerbedst kan lide at lave.

En god kop kaffe

Næsten alle kommende eller mulige kunder starter med at sige: ”jamen hvordan gør vi det så?”. Og mit svar er: ”vi sætter os ned og drikker en kop kaffe. Så fortæller du om dig selv og din virksomhed. Jeg lytter og spørger, og så tager vi den derfra”. Det magiske er, at der sjældent skal mere til. For i mødet over en kop kaffe finder jeg ud af, hvem den anden er: hvad vedkommende brænder for, hvad der får ham/hende til at stå op om morgenen, hvordan deres hverdag ser ud, hvor de gerne vil hen, hvad de allerhelst vil leve af.

Efter dette møde har jeg en klar fornemmelse af, hvad tonen i sproget skal være, hvilke budskaber, der er vigtigst, og hvad det er, der driver forretningen. Og så kan jeg formulere teksterne. Ofte går det hurtigt, og det hjælper naturligvis også på tidsrammen, hvis det tekniske setup med eksempelvis hjemmesiden er på plads.

I løbet af mødet bliver det også meget klart for mig, om den, jeg sidder over for, vil kunne få mere ud af en indsats på f.eks. Facebook, LinkedIn eller Instagram. Om det ville være relevant at bruge videoer, citater fra glade kunder eller en personlig blog. Om der er fysiske materialer, der skal tages med i indsatsen osv. Igen noget, der falder naturligt for mig, men som kan være svært at overskue for kunden selv.

Ren magi

Det er FANTASTISK og et udsøgt privilegie at få lov at møde så mange forskellige sympatiske, dygtige og inspirerende mennesker. Alle har en historie at fortælle, og de gør alle – ALLE – en stor forskel for andre mennesker på grund af deres drive, deres viden og deres virkelyst. De brænder for deres virke, de har en passion, og de vil gerne dele den – og leve af den.

Og magisk nok fungerer det også, hvis mødet bliver skaleret op og ned. Den uforfalskede interesse for andre mennesker og det, de kan, lever i bedste velgående som fast tilknyttet freelancer på en arbejdsplads, lige så vel som den lever i et en-til-en-møde med en selvstændig erhvervsdrivende, der lever for at sælge sin hobby – på trods af at han har et job ved siden af, som det er tilfældet for en mand som Birger.

Husk: bliv ved med at spørge

Jeg er havnet her, på den helt rigtige hylde, fordi jeg kunne mærke, at arbejdsglæden ikke var der som fast tilknyttet på samme arbejdsplads dag efter dag. Selv ikke fantastiske kolleger eller udsigten til den faste løncheck kunne fjerne den manglende motivation, som fulgte i hælene på en hverdag med for mange faglige kompromiser.

At det er lykkedes, handler både om held, timing, håndværk og økonomisk råderum. Der går ikke en dag, uden at jeg er taknemmelig for, at det kan lade sig gøre. Det kan godt betale sig at tro på det bedste og stille alle de spørgsmål, man går og bakser med – også til sig selv.
Tak for hjælpen!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *